Groepswandelreizen

Unieke reizen naar de mooiste plekken

Actief Overwinteren met een groep, zo is het begonnen ….

Mijn moeder is een echt buitenmens, altijd bezig in de tuin of op pad in de natuur met haar vriendinnen. Na haar pensioen vond ze het in toenemende mate lastig om de winters in Nederland ‘uit te zitten’. Daarom huurde ze jarenlang van half januari tot half februari een appartementje in Altea. Ik kwam een week op bezoek, mijn zus kwam een week, in de periode daartussen was ze op zichzelf aangewezen.

Actief Overwinteren Costa Blanca
Overwinteren Calpe

Alleen overwinteren

Ze vertelde hoe het haar opviel dat iedereen die ze sprak op de boulevard of in de winkel met iemand samen was. Oudere echtparen, stelletjes – overwinteren leek voor hen uitgevonden te zijn. Hoewel mijn moeder zich goed vermaakte, voelde ze zich als alleengaande toch af en toe ongemakkelijk en een beetje eenzaam.
Bij haar vriendinnen van thuis was niemand met wie zij wekenlang op vakantie zou willen om ook ‘samen’ te zijn. Toen ik op bezoek was in Altea en eens goed om me heen keek, zag ik het opeens ook, al die duo’s!

Het opzetten van het Actief Overwinteren concept met Marjon Willems

Ik ken Marjon al lang en sprak er een keer met haar over, het was denk ik 2018. We bedachten hoe jammer het was dat waarschijnlijk veel mensen graag langere tijd in het zonnige zuiden willen verblijven, maar daar bij gebrek aan een reisgenoot van af zien. En tja, als je Marjon een beetje kent begrijp je dat hier een uitdaging lag die ze niet kon laten liggen!
Binnen een jaar was het eerste overwinterprogramma al een feit, gericht op individuele reizigers, die graag zelfstandig zijn, maar aansluiting zoeken bij een groep voor gezamenlijke sportieve en culturele activiteiten, gezelligheid en de zekerheid dat je kunt terugvallen op een organisatie als er iets geregeld moet worden.

Anja Hoffmann Actief Overwinteren
Marjon Willems Actief Overwinteren

Actief Overwinteren, het werd direct een enorm succes

Het Actief Overwinteren was direct een enorm succes en door de grote belangstelling en het enthousiasme van de deelnemers zijn deze reizen, ondanks het best hoge prijskaartje, niet meer weg te denken uit het reisaanbod. Ik heb meerdere keren met collega’s vorm en inhoud mogen geven aan een Actieve Overwinterreis, we zijn flexibel, dus elke keer was het weer net iets anders, maar ik vond het elke keer weer een feest. Wie weet tref ik jou in 2025, als het in Nederland nog grijs en kaal is, maar aan de Costa Blanca het voorjaar al volop ontluikt!

De Costa Blanca en Andalusië: perfecte bestemmingen om te overwinteren!

Zou je ook wel eens willen overwinteren maar liever niet alleen? Wij hebben leuke accommodaties gereserveerd op gezellige locaties aan de Costa Blanca en in Andalusië.

– 3 Wandelingen per week
– 8-12 km, vaak op 2 niveaus
– Verblijf 4 of 8 weken
– Lokaal bekende wandelbegeleiders

Lees alles over onze Actieve Overwinterreizen
Auteur: Anja Hoffmann - Enthousiaste reisbegeleider en mede initiator van Actief Overwinteren concept

Wij zijn Anja en Frans. We houden echt van ons land, maar wat zijn die winters lang! Sinds een aantal jaren doorbreken we de Nederlandse winter graag, en brengen we een aantal weken door in Zuid Europa. Heel fijn voor onszelf natuurlijk, maar nog leuker vinden we het om daarbij wandelgids te kunnen zijn voor een groep sportieve leeftijdsgenoten. We zijn inmiddels ervaren reisleiders en liefhebbers van zowel relaxte als wat pittiger wandelingen, bijvoorbeeld aan de kust en in het prachtige achterland van de Costa Blanca. We houden van gezelligheid en leveren graag onze bijdrage aan een prettige sfeer en onderlinge verbondenheid in de groep.

Actief Overwinteren met Anja en Frans Rando Reizen

Ben je net zo enthousiast (geworden) als wij?

Dan kan je hieronder direct een plek reserveren. Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan al onze wandelreizen, foto’s en lees achtergrondinformatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je natuurlijk altijd even rechtstreeks contact met ons opnemen.