Groepswandelreizen

Unieke reizen naar de mooiste plekken

Unieke persoonlijke wandeltips!

Wat maakt deze omgeving zo speciaal, wat maakt deze plek zo bijzonder en waarom is juist die ene wandelroute jouw favoriet?
Deze keer de favoriete wandeling van onze reisbegeleider Rolf Lübbe in het Parque Natural Cabo de Gata-Nijar in Andalusië.

Wandel Kustpad Mojacar

Wandelen langs de kust van Almería

Van oktober 2022 tot en met januari 2023 heb ik met mijn vrouw de kustlijn van de provincie Almería mogen ontdekken. Van Mojácar tot aan het plaatsje Cabo de Gata hebben wij onze wandelingen gemaakt en stonden versteld van de ongereptheid , natuurschoon en rust die van deze omgeving uitgaat.
Nergens kom je hoge flats tegen en in het binnenland van Almería slechts nog de overblijfselen van een verlaten boerderij.
Iemand heeft eens tegen mij gezegd, het lijkt wel of je in Mexico bent en daar hoef je dan niet eens zover voor te gaan!

Mijn favoriete wandelgebied

Mijn favoriete wandeling is het kustpad van Mojácar naar de Torre del Pirulico, een imposant bouwwerk, dit heeft vooral te maken met de plek waar hij staat. De toren is gebouwd in de dertiende en viertiende eeuw.
Net als andere bouwwerken in de binnenlanden en de kustlijn diende deze als uitkijkpost van waar al vroeg gevaar kon worden opgemerkt en middels signalen op tijd de juiste troepen gewaarschuwd konden worden. Je kunt de toren via een lange trap beklimmen en vandaar heb je een schitterend uitzicht over de zee en de kustlijn van Almería.

Mojacar Turismo
Wandel naar Torre del Pirulico

Mijn wandeltip

De wandeling begint aan het einde van de boulevard van Mojácar en heeft lichte stijgingen en dalingen gedurende de gehele wandeling. Echt moeilijk is de wandeling absoluut niet maar geeft een spectaculair beeld van de kustlijn van de provincie Almería en de zee.

Wandel langs een stukje industriële geschiedenis

Wandel van Mojacar met Rando Reizen
Kustwandeling Mojacar met Rando Reizen

Halverwege de wandeling wordt je nog opmerkzaam gemaakt van een stukje industriële geschiedenis van de provincie Almería namelijk de winning van ijzererts en de mijn die zich daar heeft bevonden. Het leuke van deze wandeling vind ik de afwisseling van het pad hoog boven de zee verheven en afdalend naar de kust waar je over het strand kunt wandelen en als je wilt een frisse duik in de zee kunt nemen.

Hier beleef je het echte kustleven en aan het einde van de wandeling kun je aan de boulevard genieten van een heerlijk hapje en een drankje. De wandeling duurt heen en weer ongeveer drie uur.

Tot slot nog ter info; deze prachtige kustwandeling naar Torre del Pirulico is opgenomen in onze 10 daagse reis ‘Ontdek Cabo de Gata in Andalusië’ 

Parque Natural Cabo de Gata-Nijar

Cabo de Gata is een gebied van vulkanische oorsprong in de provincie Almería in het zuidoosten van de Spaanse regio Andalusië met een oppervlakte van 45.663 ha. Het is tevens een beschermd Nationaal Park en het grootste beschermde kustgebied van Andalusië

Auteur: Rolf Lübbe - Enthousiaste reisbegeleider en Almeriá liefhebber

Geboren in de Bollenstreek, nu ruim 30 jaar woonachtig in het mooie Deventer. Het wandelen zit in mijn bloed, vanaf mijn 25e levensjaar ben ik lange afstandswandelingen gaan doen omdat ik hou van de natuur en bewegen. De reden waarom ik wandelreizen ben gaan begeleiden heeft meerdere redenen. Ik heb in het verleden een groep jonge mensen mogen begeleiden op een wandelrondreis in Amerika, California en Arizona. Na mijn werkzame leven kwam ik op een punt, wat ga ik nu doen?
Terugkijkend op mijn leven is die rondreis één van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan. De keuze was daarom ook niet zo moeilijk, ik ga wandelreizen begeleiden. Ondertussen heb ik hierin de afgelopen 5 jaren al heel wat ervaring opgedaan bij diverse reisorganisaties. Leuk als je met me mee gaat naar Cabo de Gata – Almeriá!

Rolf Lubbe

Ben je net zo enthousiast (geworden) als wij?

Dan kan je hieronder direct een plek reserveren. Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan al onze wandelreizen, foto’s en lees achtergrondinformatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je natuurlijk altijd even rechtstreeks contact met ons opnemen.