Groepswandelreizen

Unieke reizen naar de mooiste plekken

Unieke persoonlijke wandeltips!

Wat maakt deze omgeving zo speciaal, wat maakt deze plek zo bijzonder en waarom is juist die ene wandelroute jouw favoriet?
We vragen het elke keer iemand anders. Deze keer de favoriete wandeling van Wendy Osinga in het Parque Natural del Montgó in Spanje.

Cim El Montgo

Wandelen in Zuid Europa

We zijn echte wandelliefhebbers. De afgelopen jaren hebben we in het voor- en najaar veel gewandeld in Frankrijk, in de Auvergne (in de Puy de Dôme), waar we woonden.
In de winter wandelen we veel in Zuid-Europa. Kustwandelingen in de Algarve, de bergen in bij de Sierra Nevada, rondom de prachtige witte dorpjes in Andalusië en misschien wel de meeste wandelingen hebben we tot nu toe gemaakt in de Costa Blanca. De variatie van kust, valleien en bergen is hier uniek. We zijn zo enthousiast geraakt over deze regio dat we er zelfs zijn gaan wonen.

Mijn favoriete wandelgebied

Voor mij een favoriet wandelgebied; De Montgó (753 meter hoogte) met Jávea aan de ene kant en Denia aan de andere kant. Een berg die er nooit hetzelfde uitziet omdat het zonlicht er zo mooi op schijnt en daardoor de kleuren steeds veranderen of omdat er een wolkje om de top blijft hangen. De berg heeft als bijnaam ’the sleeping elephant’ als je de foto bekijkt zal je hem misschien herkennen.

Sleeping Elephant El Montgo
Kloof Jesus Pobre

Mijn wandeltips

Er zijn verschillende manieren om op de top te komen, vanaf Jávea; dit is de kortste route maar ook de steilste route. Vanaf de andere kant, vanuit Jesús Pobre, start de wandeling met een klim door een prachtige kloof. Doordat de kloof deels onherbergzaam is en veel schaduw heeft is de variatie in vegetatie hier heel bijzonder!

360 graden uitzicht

Bijna op de top Montgo
Cova Montgo

De wandeling gaat licht stijgend verder over mooie paden, met ongelijke ondergronden en met af en toe een korte klim. Éénmaal op de top is het 360 graden uitzicht dé beloning voor alle inspanning (628 hoogtemeters). Je kijkt uit over Jávea en over de vallei het binnenland in. Als je de kustlijn volgt naar het zuiden heb je ook zicht op de bekende Peñón de Ifach en de Sierra d’Oltà (Calpe). Richting het westen zie je de Jalon Vallei en de Sierra de Bernia. Bij mooi helder weer zie je Ibiza aan de horizon!

Wanneer je een wandeling wilt doen met minder hoogte meters is de wandeling naar ‘Cova del Montgó’ (het oog van de olifant) ook prachtig.

Tot slot nog ter info; een wandeling naar de top van de Montgo is opgenomen in de reis ‘Onderweg naar Valencia’

Parque Natural del Montgó

In het natuurpark zijn meer dan 650 plantensoorten te vinden. Van die 650 soorten zijn er 80 soorten die als zeldzaam beschouwd kunnen worden, bijvoorbeeld; de Carduncellus dianius of Herba Santa en de Silene hifacensis (bron: Wikipedia). Ook is het natuurpark, mede door de rotswanden, een thuis voor de havikarend, de slechtvalk, de bosuil en de oehoe.

Bekijk hier de route
Onze persoonlijke wandeltips!

Graag delen we onze persoonlijke wandelervaringen met je! Ook schrijven we regelmatig interessante blogs over bestemmingen en producten.
Je kan op de hoogte blijven door ons te volgen op Facebook of Instagram of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Wendy Osinga en Ronald Ton

Ben je net zo enthousiast (geworden) als wij?

Dan kan je hieronder direct een plek reserveren. Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan al onze wandelreizen, foto’s en lees achtergrondinformatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je natuurlijk altijd even rechtstreeks contact met ons opnemen.