Groepswandelreizen

Unieke reizen naar de mooiste plekken

Cabo de Gata

Cabo de Gata is een gebied van vulkanische oorsprong in de provincie Almería in het zuidoosten van de Spaanse regio Andalusië.
We hebben hier een prachtig gelegen mooie ruime witte finca voor je geboekt met 14 kamers. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer.

Finca Cabo de Gata
Wandelingen Cabo de Gata

Wandelen op een licht/medium niveau

Je gaat onder begeleiding van 2 wandelbegeleiders verschillende wandelingen maken op een licht/medium niveau.
Een leuk weetje. De oorspronkelijk naam was ‘Cabo de Agata’, oftewel de kaap van agaat. Niet tante Agaat, maar de steensoort die je veel tegenkomt op de stranden rondom dit mooie natuurgebied. Nu is het de Poezenkaap.

Wandelen Cabo de Gata
Wandelen Ameria

De provincie Almeria

Almeria in Spanje is een nog onontdekte parel waar rust, ruimte en natuur vanzelfsprekend zijn. Het is de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de stilte. Al wandelend kun je inspiratie opdoen en alleen het geluid van de wind horen.
Ondanks dat veel Nederlanders nog nooit van Almeria hebben gehoord, heeft deze provincie veel te bieden. Je kunt hier namelijk over een afstand van enkele tientallen kilometers reizen van een puur mediterraan landschap naar de enige woestijn van Europa. Almeria staat bekend om zijn prachtige ongerepte stranden, schone zee en warme klimaat, waardoor het een aantrekkelijke wandelbestemming is, die nog niet is bedorven door het massatoerisme.

Het natuurpark Cabo de Gata

Het park Cabo de Gata omvat een gevarieerd gebied van kustduinen, stranden, steile kliffen, zoutpannen, een aanzienlijke waterwereld van 12,200 ha, zoutmoerassen, in het binnenland gelegen droge, dorre steppen en droge rivierbeddingen.

Dit natuurpark is in 1997 benoemd tot UNESCO Biosfeerreservaat en het park herbergt een buitengewone rijkdom aan de dierenwereld, inclusief vele zeldzame en inheemse planten. (bron: Wikipedia)

Volg Rando Reizen ook op social media

Houd onze Facebook pagina Rando Reizen, Instagram en onze website in de gaten voor meer details en vertrekdatum.

Bekijk al onze reizen
Onze persoonlijke wandeltips!

Graag delen we onze persoonlijke wandelervaringen met je! Ook schrijven we regelmatig interessante blogs over bestemmingen en producten.
Je kan op de hoogte blijven door ons te volgen op Facebook of Instagram of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Wendy Osinga en Ronald Ton

Ben je net zo enthousiast (geworden) als wij?

Dan kan je hieronder direct een plek reserveren. Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan al onze wandelreizen, foto’s en lees achtergrondinformatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je natuurlijk altijd even rechtstreeks contact met ons opnemen.