Groepswandelreizen

Unieke reizen naar de mooiste plekken

Waarom Valencia? 5 Elementen die je niet mag missen

Valencia, de derde grootste stad van Spanje, is een bestemming die moeiteloos geschiedenis, cultuur, natuur en moderniteit combineert.Deze levendige stad biedt voor ieder wat wils: van de zonovergoten stranden en het uitgestrekte Turia Park tot de historische charme van het oude stadscentrum en de futuristische architectuur van de Ciudad de las Artes y de las Ciencias.

Of je nu houdt van fietsen door de stad, ontspannen aan zee, of het verkennen van eeuwenoude monumenten, Valencia zal je verrassen met zijn veelzijdigheid en unieke karakter.

Wandelreis Valencia

1. Turia Park: Een Groene Long in de Stad

Valencia heeft een uniek park dat het hart van de stad doorkruist: het Turia Park. Dit park, ooit een rivierbedding, is nu een weelderige groene strook van 9 kilometer die perfect is voor wandelen, fietsen, en ontspannen.
Het park is een ontmoetingsplek voor mensen van alle leeftijden. In de namiddag en avonduren wordt het park druk bezocht door locals en toeristen, die hier samenkomen om te sporten, te picknicken, te wandelen, of simpelweg te genieten van de ontspannen sfeer. Er zijn vaak spontane bijeenkomsten, zoals groepsdansen of gitaarspelende vriendenkringen, die de levendigheid van het park versterken.

Voor mij is het een van de meest indrukwekkende voorbeelden van stadsplanning, waar natuur en stedelijke omgeving naadloos samenkomen. Het is de ideale plek om de drukte van de stad te ontvluchten en de sfeer te proeven van het dagelijkse lokale sociale leven in Valencia.

Vanuit de centraal gelegen appartementen waar we verblijven tijdens onze 11-daagse hotelreis ‘Kerst en Oud & Nieuw reis Costa Blanca’ loop je direct dit mooie park in.

2. Het Oude Stadscentrum: Een Tijdreis door de Geschiedenis

Het oude stadscentrum van Valencia is een fascinerende plek waar je door smalle straatjes dwaalt en geniet van prachtige historische architectuur. Bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Valencia en de centrale markt geven een blik op de rijke geschiedenis van de stad.

Persoonlijk geniet ik enorm van het verkennen van dit gebied, omdat het voelt alsof je een reis terug in de tijd maakt, terwijl je omringd bent door de levendige sfeer van een moderne stad.

Valencia Mercado Central
Catedral de Valencia

3. Stad aan Zee: Zon, Strand en Zee

Valencia is gezegend met prachtige stranden zoals La Malvarrosa, die zich op slechts een paar minuten van het stadscentrum bevinden.
De mogelijkheid om na een dag in de stad naar het strand te gaan en te genieten van de zon en de zee, is voor mij een van de grootste voordelen van Valencia. Het brengt een perfecte balans tussen stedelijk leven en ontspanning aan de kust.

Valencia strand en zee
Valencia overwinteren met Rando Reizen

4. Fietsstad: Ontdek Valencia op Twee Wielen

Valencia is een van de beste steden in Spanje om per fiets te verkennen. Met een uitgebreid netwerk van fietspaden kun je gemakkelijk door de stad navigeren en alle hoeken verkennen.
Of je nu door het Turia Park fietst, langs de kustlijn rijdt of door de oude stad slingert, Valencia voelt toegankelijk en fietsvriendelijk aan. Voor iemand die houdt van actief en milieuvriendelijk reizen, is dit een groot pluspunt.

5. Ciudad de las Artes y de las Ciencias: Moderniteit op zijn Best

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Valencia is de Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Dit futuristische complex van gebouwen biedt een indrukwekkend contrast met de historische architectuur van de oude stad. De moderne architectuur en de talrijke culturele en wetenschappelijke tentoonstellingen maken het voor mij een onmisbare plek om te bezoeken. Het toont de vooruitstrevende kant van Valencia en benadrukt de diversiteit van wat deze stad te bieden heeft.

Valencia met Rando Reizen Ciudad de las Artes
Valencia wandelreis Ciudad de las Artes

Valencia is een stad die je niet mag missen tijdens je wandelreis in Spanje. Met zijn unieke mix van historische charme, moderne architectuur en natuurlijke schoonheid, biedt Valencia voor elke wandelaar iets bijzonders. Of je nu door de sfeervolle straatjes van het oude stadscentrum slentert, ontspant in het uitgestrekte Turia Park, of geniet van het adembenemende uitzicht over de stad en de zee, Valencia heeft het allemaal.

Voeg daar de heerlijke lokale keuken en de vriendelijke sfeer aan toe, en je hebt een bestemming die al je zintuigen prikkelt. Deze stad is de perfecte plek om te ervaren hoe veelzijdig en gastvrij Spanje kan zijn.

Boek een wandelreis inclusief bezoek aan Valencia

Wandel met ons mee door Valencia tijdens onze 12 daagse wandelreis ‘Onderweg naar Valencia’ of geniet van Valencia in Kerstsfeer tijdens onze 11 daagse Kerst- en Oud & Nieuw reis aan de Costa Blanca. Ook tijdens onze reis: ‘Actief Overwinteren’ aan de Costa Blanca staat een bezoek aan deze veelzijdige stad op het programma.

Onze persoonlijke wandeltips!

Graag delen we onze persoonlijke wandelervaringen met je! Ook schrijven we regelmatig interessante blogs over bestemmingen en producten.
Je kan op de hoogte blijven door ons te volgen op Facebook of Instagram of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Wendy Osinga en Ronald Ton

Ben je net zo enthousiast (geworden) als wij?

Dan kan je hieronder direct een plek reserveren. Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan al onze wandelreizen, foto’s en lees achtergrondinformatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je natuurlijk altijd even rechtstreeks contact met ons opnemen.