Groepswandelreizen

Unieke reizen naar de mooiste plekken

Historische Wandelingen door het Hart van Málaga

Málaga is een stad die doordrenkt is van geschiedenis. Een wandeling door het historische centrum is als een reis terug in de tijd. Begin je tocht bij het indrukwekkende Alcazaba, een Moors fort uit de 11e eeuw dat boven de stad uittorent. Wandel door de prachtige tuinen en geniet van het adembenemende uitzicht over de haven en de stad.

Op korte afstand van het Alcazaba vind je het Romeinse theater, een van de oudste monumenten van de stad, dat dateert uit de 1e eeuw voor Christus. Dwaal verder door de smalle straatjes van de oude binnenstad, waar je tal van gezellige tapasbars, winkels en pleinen tegenkomt. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de kathedraal van Málaga, ook wel “La Manquita” genoemd, vanwege haar onvoltooide tweede toren.

Alcazaba Malaga
Malaga Romeinse theater

Natuurlijke Schoonheid in de Bergen en Langs de Kust

Langs de kust biedt de Caminito del Rey een spectaculaire ervaring. Dit pad, dat hoog boven de El Chorro-kloof slingert, werd ooit beschouwd als een van de gevaarlijkste wandelpaden ter wereld. Na uitgebreide renovaties is het nu veilig en toegankelijk voor avontuurlijke zielen die de adembenemende uitzichten willen bewonderen.
Deze wandeling is een must voor iedereen die Málaga bezoekt en op zoek is naar een adembenemende wandelervaring. Voor wie deze wandeling een brug te ver vind hebben we uiteraard een prachtig alternatief in deze bijzondere omgeving!

Malaga Caminito del Rey
Wandelen Montes de Malaga

Ontspanning en Cultuur in Málaga

Na een dag vol wandelavonturen is er niets beter dan te ontspannen en te genieten van de lokale cultuur. Málaga is de geboorteplaats van Pablo Picasso en een bezoek aan het Picasso Museum is een absolute aanrader. Hier kun je een indrukwekkende collectie van zijn werken bewonderen.

Sluit je dag af met een bezoek aan een van de vele tapasbars in de stad. Proef lokale specialiteiten zoals “boquerones” (ansjovis), “gazpacho” (koude soep) en natuurlijk een goed glas Spaanse wijn. De vriendelijke lokale bevolking en de levendige sfeer maken je avond compleet.

Wandelen door Malaga
Tapas Malaga

Praktische Tips voor je Wandelreis naar Málaga

Beste Reistijd: De beste tijd om Málaga te bezoeken is in de winter of het voor- of najaar, wanneer de temperaturen mild en aangenaam zijn.
Wandeluitrusting: Zorg voor comfortabele wandelschoenen, zonnebescherming en voldoende water, vooral tijdens de warmere maanden.
Accommodatie: Vanuit onze uitvalsbasis Aparthotel Bajondillo, is het slechts 15 km op de fiets of 25 minuten met openbaar vervoer naar hartje centum van deze levendige en ontspannen stad.

Málaga, een perfecte mix van cultuur, geschiedenis, natuur en avontuur

Of je nu een fervente wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen vakantie met mooie wandelingen, Málaga heeft voor ieder wat wils. Bij Rando Reizen zorgen we ervoor dat jouw wandelreis naar Málaga een onvergetelijke ervaring wordt. Pak je wandelschoenen in en ontdek de magie van deze prachtige stad te voet!

Bekijk alle informatie over de reis 'Actief Overwinteren in Andalusië'
Onze persoonlijke wandeltips!

Graag delen we onze persoonlijke wandelervaringen met je! Ook schrijven we regelmatig interessante blogs over bestemmingen en producten.
Je kan op de hoogte blijven door ons te volgen op Facebook of Instagram of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Wendy Osinga en Ronald Ton

Ben je net zo enthousiast (geworden) als wij?

Dan kan je hieronder direct een plek reserveren. Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan al onze wandelreizen, foto’s en lees achtergrondinformatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je natuurlijk altijd even rechtstreeks contact met ons opnemen.