Groepswandelreizen

Unieke reizen naar de mooiste plekken

Genieten van het Zuid Europese klimaat: Waarom Overwinteren een Geweldig Idee is!

Het is die tijd van het jaar weer! De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de gedachten aan een zonnig toevluchtsoord worden steeds verleidelijker. En waar beter om de winterblues te verslaan dan in Spanje? Hier zijn een paar redenen waarom overwinteren een fantastisch idee is!

Actief overwinteren met Rando Reizen

Overwinteren = mooi weer!

De meest voor de hand liggende reden: het weer! Terwijl de rest van Europa worstelt met regen, wind en sneeuw, schijnt de zon nog steeds volop in. Met milde temperaturen zelfs in de wintermaanden, is het een waar paradijs voor zonliefhebbers. Zeg maar dag tegen die winterjas en hallo tegen je favoriete zonnebril!

De cultuur

Spanje is doordrenkt van geschiedenis en cultuur en de winter is een geweldige tijd om hier volop van te genieten. Van de majestueuze architectuur van Valencia tot de betoverende straatjes van Malaga, er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Bovendien zijn er tal van festivals en feesten die het hele jaar door plaatsvinden, waardoor je jezelf kunt onderdompelen in de levendige Spaanse cultuur.

Overwinteren Amandel bloesem
Andalusië overwinteren met Rando Reizen

Het eten

Ben je een liefhebber van goed eten? Dan is Spanje de place to be! Tapas, paella, churros… de lijst gaat maar door. Overwinteren in Spanje betekent dat je de kans krijgt om de heerlijke Spaanse keuken in al zijn glorie te ervaren. En laten we niet vergeten dat een glas sangria of een frisse cerveza perfect samengaat met het warme weer, ongeacht het seizoen!

De natuur

Of je nu van bergen, stranden of pittoreske dorpjes houdt, Spanje heeft het allemaal. Van de majestueuze Pyreneeën tot de prachtige kustlijnen van de Costa Blanca, er is voor elk wat wils. Overwinteren in Spanje geeft je de mogelijkheid om te wandelen, te zwemmen en te verkennen in een adembenemende omgeving.

Wandelen en actief overwinteren
Costa Blanca actief overwinteren

De mensen

Last but not least zijn de mensen. De Spanjaarden staan bekend om hun warmte en gastvrijheid, en je zult je al snel thuis voelen in dit prachtige land. Of je nu een praatje maakt met de lokale bevolking in een bar of deelneemt aan een flamenco-avond, je zult snel merken dat de vriendelijkheid van de mensen een van de hoogtepunten van je verblijf is.

Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en je wandelschoenen en vertrek naar Spanje voor een onvergetelijke overwinteringservaring! Met zon, cultuur, lekker eten, prachtige natuur en vriendelijke mensen, is het de perfecte bestemming om de wintermaanden door te brengen. ¡Vamos a España!

Actieve wandelreizen

Rando Reizen organiseert actieve hotel- en overwinterreizen in Spanje en Portugal. Er gaan altijd minimaal twee reisbegeleiders mee op reis. Tijdens de Overwinterreizen gaan er zelfs vier mee. Je maakt wandelen op verschillende niveaus. Kijk in ons reisprogramma voor meer informatie hierover.

Lees hier meer over onze actieve overwinterreizen
Onze persoonlijke wandeltips!

Graag delen we onze persoonlijke wandelervaringen met je! Ook schrijven we regelmatig interessante blogs over bestemmingen en producten.
Je kan op de hoogte blijven door ons te volgen op Facebook of Instagram of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Wendy Osinga en Ronald Ton

Ben je net zo enthousiast (geworden) als wij?

Dan kan je hieronder direct een plek reserveren. Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan al onze wandelreizen, foto’s en lees achtergrondinformatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je natuurlijk altijd even rechtstreeks contact met ons opnemen.