Groepswandelreizen

Unieke reizen naar de mooiste plekken

Hier steek ik een stokje voor. Gebruik wandelstokken!

Graag leg ik je het nut van het gebruiken van wandelstokken uit. Het nut is eigenlijk precies het omgekeerde van de 17e-eeuwse uitdrukking ‘ergens een stokje voor steken’. Deze uitdrukking wordt gebruik om iemand te dwingen om te stoppen met een voorgenomen actie. Door wandelstokken te gebruiken stop je niet met wandelen, je wandelt er beter door.

Gebruik wandelstokken

Betere houding

Beter wandelen houd in dat je automatisch een betere houding aanneemt.
Een betere houding kan rug-, nek-, en schouderpijn voorkomen. Er zijn medici die beweren dat het een depressie kan tegengaan. Een goede reden om wandelstokken te gebruiken dus!

Actievere loop

Door het gebruik van wandelstokken loop je actiever.
Naast het feit dat je benen bewegen, zwaaien je armen ook ritmisch heen en weer. Je hele lichaam komt op vlakke wandelpaden in een soort cadans. Voor je het weet ben je al een paar kilometer verder.

Trekkingstokken
Wandelstokken

Stabiliteit tijdens bergwandelingen

Beter wandelen houdt ook in dat je stabieler loopt tijdens bergwandelingen.
Vaak zijn de wandelpaden wat smaller en met één (of twee) wandelstok(ken) corrigeer je heel snel een misstap. Zeker tijdens het afdalen van een wat steiler wandelpad geven wandelstokken steun en vertrouwen.

Opvouwbare wandelstokken

Je kan eigenlijk stellen dat wandelstokken onmisbaar zijn, zeker als je gaat heuvel/bergwandelen. Gelukkig zijn eigenlijk alle wandelstokken opvouwbaar, zodat je ze altijd in je dagrugzak kunt stoppen. Beter mee verlegen dan om verlegen.

Actieve wandelreizen

Omdat Rando Reizen actieve wandelreizen organiseert zien we in onze groepen dat 80% van de reizigers die een overwinterreis geboekt heeft wandelstokken gebruikt. Dit percentage is hoger bij de deelnemers aan de hotelreizen, omdat daar vaak iets pittiger wandelingen gemaakt worden.

Veel wandelplezier,
Ronald

Waar je op moet letten bij het gebruik van wandelstokken
Onze persoonlijke wandeltips!

Graag delen we onze persoonlijke wandelervaringen met je! Ook schrijven we regelmatig interessante blogs over bestemmingen en producten.
Je kan op de hoogte blijven door ons te volgen op Facebook of Instagram of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Wendy Osinga en Ronald Ton

Ben je net zo enthousiast (geworden) als wij?

Dan kan je hieronder direct een plek reserveren. Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan al onze wandelreizen, foto’s en lees achtergrondinformatie. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je natuurlijk altijd even rechtstreeks contact met ons opnemen.